Д-р Невен Енчев взе меча на президента Петър Стоянов на благотворителен търг
Д-р Невен Енчев взе меча на президента Петър Стоянов на благотворителен търг

Пловдивският предприемач д-р Невен Енчев спечели меча на президента Петър Стоянов на Коледния бал на Ротари клуб-Пловдив. Събраните средства ще отидат за два проекта – ще бъде изградена филмова и фестивална сцена на открито и портална арка в Ротари парка в „Тракия”, ще бъде изработено и бронзово копие на античен неолитен съд, който ще бъде монтиран на Античния театър. Лекарят участва в открито наддаване за ценното оръжие, подарено на държавния глава от Генералния щаб на армията в края на мандата му през 2002 г. и предоставено специално за инициативата. Негов конкурент беше г-жа Кристияно, собственик на Christian of Roma.

"Бях твърдо решен да спечеля меча, защото съм свързан емоционално с Петър Стоянов, на когото моят баща е бил треньор, а и двамата сме родени на една и съща дата – 25 май, и сме една зодия", заяви след търга д-р Енчев. По тези причини предприемачът е участвал и в издаването на сборника със статии, обръщения, речи, интервюта в български и чужди медии – "Президентът Петър Стоянов: Преговор на историята", както и на книгата на Димитър Райчев "Хроника на един президентски мандат", посветена на неговото управление.

За благотворителната кампания д-р Енчев дари за търга лично направени от него сребърни копчета за ръкавели със знака на Goldenburg от едноименната модна линия, която предприемачът пусна тази година на пазара. Един меч не бива да попада в ръцете на една дама, защото кавалерите са тези, които защитават жените с мечове, коментира след наддаването здравният мениджър на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. Добре е известен е неговият интерес към рицарските традиции. Той е председател на хуманитарната организация – Ортодоксален орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан, която през 2016 г. реализира редица благотворителни инициативи в помощ на деца, болни и социално слаби. Сега фондацията си поставя амбициозната задача да изгради храм на името на Йоан Кръстител в Белащица.

През тази година, заради огромното си спомоществователство, д-р Енчев бе удостоен с рицарско звание от Ордена на Света Агата от Патерно, а през 2015 г. стана Рицар на Стените на Йерусалим.

Уведомление за инвестиционно предложение
Уведомление за инвестиционно предложение

Уведомление от „АЛХЕМИСТ ФОН ГОЛДЕНБУРГ“ ЕООД имаме инвестиционно намерение: „за жилищно застрояване и обществено ...

Прочети всичко
Шефът на Ортопедията в „Медлайн“ д-р Янакиев се присъедини към Ордена на Свети Йоан
Шефът на Ортопедията в „Медлайн“ д-р Янакиев се присъедини към Ордена на Свети Йоан

Известният ортопед и началник на отделение в МБАЛ „Медлайн“ д-р Янаки Янакиев влезе в редиците на Малтийския орден. Това стана на ...

Прочети всичко
Инвестиционно намерение за Изграждане на МБАЛ в с. Белащица
Инвестиционно намерение за Изграждане на МБАЛ в с. Белащица

 ОБЯВЛЕНИЕ от „ФОН ГОЛДЕНБУРГ“ ЕООД, „ДР МЕРИГОЛД” ЕООД, и „Голдшилд“ ЕООД,   Горепосочените фирми имаме ...

Прочети всичко